Over ons

 
Theatergroep Beer Kat Vis maakt absurdistisch, shockerend en herkenbaar theater

Theatergroep Beer Kat Vis is een initiatief van Veronique Berg-Rodenberg en Birgit Jongerius. Zij kennen elkaar van hun theateropleiding de Trap. Na een tussenpoos waarin ‘zaken van het leven’ de aandacht kregen, zijn ze weer terug... en hoe!
Met hun nieuwe voorstelling 'Ratrace' laten zij hun passie voor theater zien., met alle elementen waar Beer Kat Vis sterk in zijn. De scenes en sketches zitten boordevol herkenbare, grappige en soms ietwat choquerende elementen waarbij de dames zichzelf niet ontzien. Het is een ware uitputtingsslag vol muziek, zang en dans oftewel: 'Ratrace'! (Ook wel het drama van het moederschap)

Ratrace is een voorstelling over moeders die super sociaal, sportief, sexy, begripvol, grappig, attent en liefdevol zijn voor hun kids, minnaar, man, hond, cavia, vrienden, familie en de pakket-bezorger. Maar tegen welke prijs? Ratrace is een multidisciplinaire tragikomedie vol muziek, zang en dans. Soms wat vervreemdend, soms wat choquerend maar altijd een herkenbare warme deken.

Veronique Berg- Rodenberg (1981) is actrice.
Naast de theateropleiding de Trap Theaterschool, heeft zij trainingen gevolgd bij o.a. Monique van der Ven, Barrie Stevens, Bert Geurkink en Leon Voorberg. Zij is de drijvende kracht achter Beer Kat Vis en de nieuwe voorstelling Ratrace. Van kleins af aan is het haar droom geweest om in het theater op de planken te staan. Na haar solovoorstelling ‘het Feestbeest’ is zij moeder geworden van haar twee kinderen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo ontstond op het schoolplein het idee voor Ratrace.
Moeders is back!

Birgit Jongerius (1979) is naast actrice ook theater- en dansdocent. Birgit kon dansen voordat zij kon lopen en ademt theater. Zij staat wekelijks op de planken en volgt regelmatig cursussen om haar instrument te blijven voeden. Zij heeft o.a. gespeeld bij de Paardenkathedraal en start binnenkort met de Meisner-training bij Herman Bolten. Daarnaast regisseert zij o.a. kindervoorstellingen. Haar hele leven draait om theater, dus toen Veronique haar belde werd Beer Kat Vis direct nieuw leven ingeblazen. Birgit is bonusmoeder van 2 tienerdochters en ziet het als haar uitdaging om deze rol ook op de vloer vorm te geven. Bonus-moederschap komt met vele uitdagingen en is een bron van inspiratie.

Robin Zijlstra ( 1980) is een Nederlandse acteur en zanger.
Zijlstra werd in 2004 bekend door zijn deelname aan het tweede seizoen van het televisieprogramma Idols
In 2005 speelde hij een hoofdrol als Daniël in Hotnews.nl, een jongerenserie van Jetix over een internetsite. Op 10 april 2007 deed hij zijn intrede in Goede tijden, slechte tijden als Milan Verhagen (inmiddels Milan Alberts). Precies één jaar later, op 10 april 2008, werd bekend dat Zijlstra uit de serie zou vertrekken. Daarna speelde hij een gastrol in Grijpstra en de Gier. Ook werkte Zijlstra aan nieuwe nummers voor zijn eigen album en band Robin Zijlstra en voor zangeres Anouk.

Op dit moment is hij bezig met als singer songwriter en heeft al een aantal nummers uitgebracht.

RatRace in een afgeslankte versie van 20 minuten is te zien in Theatercafé Muze in Hilversum op:

Donderdag 13 april 2023 om 20:30 uur
Donderdag 20 april  2023 om 20:30 uur


Je kunt voor €17,50 een ticket kopen voor 3 voorstellingen tijdens Theater Trio 
Voor €30 heb je 3 voorstellingen en een borrelarrangement (luxe borrelplank en 2 drankjes)
Wil je helemaal een avondje uit dan kun je kiezen voor een 2 (€39) of 3 (€49) gangen diner inclusief tickets voor alle 3 de voorstellingen

Kaarten te bestellen via deze link:
https://theatercafemuze.nl


 
Contact/Boekingsinformatie: 
Veronique Berg-Rodenberg 
Email: beerkatvis@gmail.com 
Telefoon: 06 – 16 660 568 
Instagram: theatergroep.beerkatvis 
Facebook: theatergroep Beer Kat Vis 
 
 
 

OpenBAC in Betty    Asfalt Complex

Dinsdagavond 11 april staat BeerKatVis op het podium in de OpenBAC
Deze avond begint om 20:30 uur en wij spelen 15 minuten 
Locatie: Betty Asfalt Complex in Amsterdam
 www.bettyasfalt.nl